Ağız kokusu sosyal hayatımızı olumsuz yönde etkilemektedir. Bu soruna karşı doğal ürünler kullanarak çare bulabilirsiniz. Ağız kokusunu önleyen bitkisel sorunları sizler için derledik, işte size basit ve etkili çözümler.
Maydanoz
Taptaze kokusu ve yüksek klorofil içeriğinin koku giderici özelliği ağız kokusuna iyi gelen çözüm olarak kabul edilir. Maydanozu ağız kokunuz için etkili olarak kullanmak istiyorsanız her öğünden sonra taze olanlardan az bir miktar çiğneyebilir ve hatta yemeklerinizde kullanabilirsiniz.
Limon
Sade sodanın içine limon dilimleri atıp sodanız bitince bu limon dilimlerini yiyebilirsiniz. Ayrıca mentollü veya limon aromalı şekerlerden de tüketebilirsiniz. Tükürük salınımı ile ilgili yapılan bir araştırmada; strik asitin, bu salınımı artırdığı ve etkili olduğu gözlemlenmiştir. Portakal ve limonda da yeteri kadar sitrik asit bulunmaktadır.
Karanfil
Karanfil çiğnemek, herkesin bildiği en etkili ve en ucuz ağız kokusu giderme yöntemlerinden birisidir. Kendine has aromasıyla ağzınıza ferahlık veren karanfil uzun süre ağızda bekletildiğinde hafif bir uyuşukluk hissi verecektir.

Elma, Armut, Havuç
Bu besinler, içerdikleri lif sayesinde tükürüğü temizler, nefesi tazelerler. Elma, aynı zamanda sarımsakta kokulara neden olan bileşikleri, etkisiz hale getirmeyi sağlayan özelliklerinin yanı sıra, kan dolaşımındaki bileşikleri de nötralize eder. Diş ağrısına iyi gelen yöntemlerden ve soğuk algınlığına evde çözüm olarak sunulan doğal ve bitkisel yollardan bahsederken de sizlere soğan ve sarımsağın bir çok alanda iyi olduğundan bahsetmiştik.
Tarçın
Tarçın çiğnemenin veya tarçınlı içecekler tüketmenin ağızdaki bakterilerle mücadelede işe yarayabileceği biliniyor.Gün içinde kullandığınız su şişenizin içine kabuk tarçın atmak etkili ve kolay bir çözümdür.
Karbonat
Bir çok rahatsızlıkta da kullanılan karbonat, günümüzde kullanılan diş macunlarının içinde de yüksek miktarda bulunan ve ağız kokularını sağlayan bakterilerin yok olmasına yüksek derecede etki yapan bir alternatif çözüm olduğuna dair yapılan kuvvetli çalışmalar vardır. Karbonat çözümü için yapmanız gereken; 2 tatlı kaşığı karbonatınızı 1 kap sıcak suyun içerisine koymak ve ortalama 30 saniye boyunca ağızınızda gargara yapıp durulamak yeterli olacaktır.
Kahve
Ağız boşluğunda yaşayan bakterilerin artıkları olan sülfürlü bileşikler kötü kokuya yol açar. Kahve çekirdeği çiğnemek ise sülfür bileşenlerini ortadan kaldırır. Yemeklerden sonra Türk Kahvesi içmek de kokuya karşı etkilidir. Ağız kokusunu önlemenin en uygun yolu; ağız hijyeninize mümkün olduğu kadar dikkat etmeniz ve olası diğer nedenlere karşı tedbirli olmanız olacaktır.
