Boğaz Enfeksiyonuna iyi Gelen Dört Doğal Reçete !

Boğaz Enfeksiyonuna iyi Gelen Dört Doğal Reçete !

Bakteriyel boğaz enfeksiyonundan muzdaripseniz, bazı doğal reçeteler rahatsızlığınızı hafifletmeye ve iyileşme sürecinizi hızlandırmaya yardımcı olabilir.

Boğaz ağrısı sık sık karşılaşılan bir problemdir, bu yüzden birçok insan kendi kendine iyileşmesi için hiçbir şey yapmadan beklemeyi tercih eder. Boğazınız kuruysa ve yutkunmakta sıkıntı yaşıyorsanız boğaz enfeksiyonuna yakalanmışsınız demektir.i

Bu yazıda, bu rahatsızlık hakkında bilmeniz gereken her şeyi ve daha iyi hissetmenize yardımcı olabilecek dört reçeteyi sizinle paylaşacağız.

Boğaz enfeksiyonunun nedenleri

Bir boğaz enfeksiyonu viral ya da bakteriyel olarak sınıflandırılır, yani enfeksiyonun nedeni virüsler veya bakteriler olabilir.
Viral: bu en yaygın olan türdür, çünkü yaygın hastalıklardan ve soğuk algınlığı veya grip tarafından üretilen virüslerin yayılmasından kaynaklanır.
Bakteriyel: bu enfeksiyon ağrı ve iltihaplanmayla karakterize edilir. Streptokok enfeksiyonunun neden olduğu streptokok boğaz ağrısı bu gruba aittir.
Ayrıca bakınız: Boğaz Enfeksiyonu İçin 4 Antibiyotik Tedavisi

Boğaz enfeksiyonunun semptomları

Enfeksiyon bakteriyel ise, muhtemelen aşağıdaki semptomları yaşıyorsunuz:

Yüksek ateş
Şişmiş bademcikler
Baş ağrısı
Enfeksiyon viral ise, görülmesi muhtemel semptomlar:

Öksürük
Soğuk algınlığı
Burun tıkanıklığı
Boğaz ağrısı
Rahatsızlığınızı hafifletmek için ipuçları
boğaz enfeksiyonu olan kadın

Su tüketmek, dinlenmek ve bazı alışkanlıklardan uzak durmak boğaz enfeksiyonuyla savaşmanıza yardımcı olacaktır.
Rahatsızlığınızı hafifletmek için şu tavsiyelere uymalısınız:

Normalden daha fazla su için

Asla susuz kalmamalısınız. Oda sıcaklığında su tüketmek ağrınızı hafifletmeye yardımcı olacaktır.

Kuruluk problemi daha da kötüleştirir. Bu yüzden sabahları ağrı daha yoğun olur, çünkü boğaz geceleri kurur. Boğazın nemli kalması adına tükürük üretimini uyarmak için akide şekeri veya pastil emin.

Ayrıca bakınız: Yemeklerden Önce Karbonatlı Ve Sirkeli Su İçmek

Sigara içmeyin

Boğaz ağrınız varsa sigara içmemeye çalışın. Aksi takdirde, boğazınızın iyileşmesi daha uzun sürebilir. Tütün dumanı daha fazla rahatsızlık hissetmenize neden olur ve ağrınızı kötüleştirir. Ve her durumda, sağlığınıza zararlıdır.

Yatmadan en az iki saat önce yemek yiyin

Bu şekilde, mide suları yemek borusunda yükselmez ve yanma hissi ve boğaz ağrısına neden olmaz. Yatmadan en az iki saat önce yemek yemek siz uyumadan önce sindirimin tamamlanmasını garantiler, bu şekilde boğaz probleminizi kötüleştirme riski de azalır.

Dinlenin
Dinlenmek, önemsiz olarak kabul edilen bu tür rahatsızlıklarda bile her zaman faydalıdır. Dinlendiğiniz zaman, zihninizi boşaltabilir ve daha iyi kararlar alabilirsiniz.

Bu şekilde, genel olarak boğazınıza ve vücudunuza daha iyi bakarsınız.

Boğaz Enfeksiyonuna İyi Gelen Reçeteler

Antibiyotik tedavisine başlamadan önce, bilmeniz gereken bir şey var; antibiyotikler bakteriyel enfeksiyonları tedavi edebilir, viral olanları değil. Bu nedenle, boğaz enfeksiyonunuz viral ise, antibiyotik kullanmamalısınız.

Eğer muzdarip olduğunuz enfeksiyon bakteriyel ise, doktorunuz size antibiyotik bir ilaç yazabilir. Bakteriyel boğaz enfeksiyonları arasında en sık karşılaşılan, streptokok boğaz enfeksiyonudur ve belirtileri:

Yüksek ateş
Ani boğaz ağrısı
Hapşırma
Soğuk algınlığı
Öksürük
Çok fazla antibiyotik ilaç kullanmak tavsiye edilen bir şey değildir çünkü zamanla antijenler onlara karşı bağışıklık kazanabilir ve tedavi edici etkilerini yitirebilirler.

Dört Doğal Boğaz Enfeksiyonu Reçetesi

Bazı doğal reçeteler boğaz enfeksiyonuyla mücadele etmenize yardımcı olabilir. İşte bunlardan dördü:
1. Sarımsak çayı
Boğaz enfeksiyonundan muzdaripseniz, doğal bir antibiyotik olan sarımsak etkili bir şekilde mücadele etmenize yardımcı olacaktır.

Malzemeler
3 veya 4 diş sarımsak
2 bardak su (500 ml)
Hazırlık
Sarımsak dişlerini ezin. Suyu kaynatın.
Sonra sarımsağı da suya ekleyin ve 5 dakika haşlayın.
Biraz demlenmesi için bekleyin sonra süzün ve için.
2. Ekinezya çayı
Bu, doğal özellikleri bağışıklık sisteminizi uyaran bir bitkidir. Dahası, grip veya soğuk algınlığı gibi solunum problemleriyle mücadele etme özelliğiyle bilinmektedir.

Bu reçete, kendinizi iyi hissetmediğiniz zamanlarda savunma sisteminizi aktif hale getirecektir. Bu şekilde, vücudunuz bütün bakteri ve virüslerle savaşacak gücü kazanır. Bu çayı aç karnına, yatmadan önce içmelisiniz.

Malzemeler
2 bardak su (500 ml)
2 çay kaşığı Ekinezya çiçeği (10 g)
Tatlandırmak için bal
Hazırlık
Çiçeklerle birlikte suyu bir tencereye aktarın.
Orta ateşte karışımı 7 dk kaynatın ve ısıdan alın.
Son olarak, 7 dk daha demlenmesi için bekleyin ve süzüp için.
3. Zencefil çayı
Zencefil birçok hastalıkla mücadele edebilen bir köktür. Enfeksiyon vakalarında ise bakteri ve virüslerle savaşan mükemmel bir antibiyotiktir. En iyi sonucu elde edebilmek için taze zencefil kökü kullanmanız tavsiye edilir.

Malzemeler
1 bardak su (250 ml)
1 çay kaşığı rendelenmiş zencefil kökü (15 g)
Hazırlık
Suyu kaynatın ve içine zencefili ekleyin.
5 dk daha kaynatın ve ısıdan uzaklaştırın.
Demlenmesini bekleyin ve için
4. Soğan çayı
Soğan boğaz enfeksiyonuna karşı şahane bir müttefiktir. Bunun nedeni, C vitamini, kersetin ve izotiyosiyanatları içermesidir. Bu maddeler, solunum yollarını genişletmeye yardımcı olan antioksidanlar ve anti-enflamatuvar bileşenler olarak etki eder.

Malzemeler
2 su bardağı su (500 ml)
1 soğan
Hazırlık
Soğanı yıkayın ve jülyen şeritler halinde doğrayın.
Soğan ve suyu bir tencereye aktarın ve kaynatın.
Isıdan uzaklaştırın, yaklaşık 7 dakika bekletin ve için.
Bu ilaçlar rahatsızlığınızı hafifletmezse, boğaz enfeksiyonuna karşı uygun ilacı yazabilmesi için bir uzmana danışmanız önerilir.